Digital Credit Broker

a CRS Kft. új digitális projektje

A hitelbiztosítás megvédi a vállalkozásokat a kereskedelmi követelésekhez kapcsolódó veszteségektől. Biztosítja a szállítókat afelől, hogy majdani számláit kifizetik, valamint lehetővé teszi a kereskedelmi kockázatok megbízható kezelését. A hitelbiztosító folyamatosan elemzi a biztosított ügyfele biztosítási fedezet alá bevont vevőinek hitelképességét és pénzügyi stabilitását, majd egyedi hitelkeretet állapít meg, amely összeg erejéig a kötvényben foglaltak alapján kártérítést fizet, amennyiben a vevő elmulasztja a fizetést.
A hitelbiztosítás kulcsszerepet játszik hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt a B2B kereskedelmi tranzakciókban. A hitelbiztosítók által biztosított finanszírozás összevethető a bankok rövidlejáratú hiteleinek mennyiségével, így a követelésbiztosítás gazdasági jelentősége kiemelkedő a vállalatok finanszírozásában.
Ideális állapot lenne, ha minden vevői kockázatokkal érintett vállalatnak lehetősége lenne teljes mértékben biztosítani követeléseit.

Ennek megteremtésére indította el cégünk a Digital Credit Broker projektet.

A projekt keretében egy olyan speciális, felhőalapú hitelbiztosítási ajánlatbekérő és kiértékelő platform kifejlesztése történik meg, amely lehetővé teszi, hogy a platformot használó vállalatok, akár KKV-k is egyszerűen, online tudjanak ajánlatot kérni és elindítani a szerződéskötési folyamatot.

A Digital Credit Broker fejlesztése hamarosan lezárul és elérhető lesz ügyfeleink részére.

A Digital Credit Broker (2018-1.1.1-MKI-2018-00201 számú számú projekt) a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással, a Mikro- és Kisvállalkozások Innovációs Tevékenységének Támogatására kiírt pályázati program finanszírozásában valósul meg.