KONSTRUKCIÓK

INSURE.

Kockázat nélkül nincs üzlet. Túl sok kockázat viszont ingataggá teszi az évek alatt, sok munkával felépített cégét és az elért eredményeket. A fizetésképtelen vevő nem csak veszteséget okoz és rontja a likviditást, de rengeteg új értékesítés szükséges ahhoz, hogy a kiesést pótolni lehessen.

Ne bízza a véletlenre, hanem bízza ránk hitelbiztosítását!

TELJES ÁRBEVÉTEL BIZTOSÍTÁS

Klasszikus hitelbiztosítási konstrukció, amelyben a teljes vevőkör, vagy annak jól körülhatárolható része (pl: belföldi vevők, export, adott ágazat, stb) biztosításra kerül. Portfólió KEZDŐLAPegyüttműködés és költség kalkuláció, de egyedi vevőminősítés. Management eszköz a stabil működésért és a maximális biztonságért.

KULCSVEVŐK BIZTOSÍTÁSA

Egzisztenciális kockázatok kezelése a meghatározó, nagyobb vevők biztosításával. A kisebb partnerek kezelése, felügyelete és kockázata Önöknél marad, de a hitelbiztosítás megóvja Önöket az egyedi nagy veszteségektől. Költséghatékony megoldás nagy kitettségek lefedésére, de kevésbé alkalmas ágazati, sok vevőt érintő negatív trendek kezelésére.

EGYEDI VEVŐBIZTOSÍTÁS

Speciális megoldás arra az esetre, ha az árbevétel jelentős része egy vevőhöz kapcsolódik. Ez lehet egy adott projekt, egyedi ügylet, vagy akár folyamatos szállítás és szolgáltatás is. Az ilyen kapcsolatokat nagyfokú egymásrautaltság és kiszolgáltatottság jellemzi, ennek megfelelő hitelbiztosítási megoldásra van szükség.

TOP-UP KIEGÉSZÍTŐ HITELBIZTOSÍTÁS

A hitelbiztosítók kockázatvállalási képessége véges, akár a kockázati szint, vagy akár az adot vevőre fennálló kumulált kitettség miatt. Ilyen esetekre lehetőség van kiegészítő biztosítói kapacitás, un. top-up limit vásárlására, hogy a kockázatok lehető legnagyobb része fedezetben legyen. Top-up hitelbiztosítás létrehozható új biztosító bevonásával (kvázi konzorciális fedezet), vagy akár az alapfedezetet nyújtó hitelbiztosítóval is.

EXCESS OF LOSS HITELBIZTOSÍTÁS

A belső credit management biztosítása. Ön minősíti a vevőket, állítja fel a limiteket, kezeli a kinnlevőségeket, a hitelbiztosító pedig átveszi a kockázatot. Rugalmas és hatékony megoldás azoknak, akik kialakult credit management gyakorlattal rendelkeznek. Persze a feladatokat ki is szervezheti hozzánk: Outsourcing.

BERUHÁZÁSOK HITELBIZTOSÍTÁSA

Egyszeri nagy projektek hitelbiztosítása, amely átfogó fedezetet kínál a teljes beruházási időszakra. A kockázatvállalás kiterjed az előkészítő, gyártási időszakra, a szállítás és a beüzemelés időszakára egészen a teljes pénzügyi rendezés lezárultáig. A futamidő általános esetben legfeljebb 5 év, speciális esetekben akár 7 év is lehet. Tökéletes megoldás hosszú távú forfait ügyletek lebonyolításához.

TESTRESZABÁS - MESTERFOKON

Ne bízza a véletlenre, hanem bízza ránk hitelbiztosítását!

A hitelbiztosítók által kínált standard megoldások az egyedi igényeknek megfelelően számos ponton alakíthatók, testre szabhatók. Ahhoz, hogy a hitelbiztosítás valóban védelmet nyújtson, amikor tényleg szükség van rá, pontosan fel kell mérni az ágazatból, működésből, vevőkörből, termékből, vagy akár a napi gyakorlatból adódó egyedi szükségleteket.

Egyedi megoldások alakíthatók ki többek között:

  • gyártási kockázat biztosítására,
  • konszignációs raktár fedezetbe vonására,
  • nagy tömegű kis vevők, egyéni vállalkozók egyszerű kezelésére,
  • hosszúbb futamidejű (180 nap feletti) ügyletek kezelésére,
  • iszezonális forgalom és kitettség kezelésére,
  • politikai kockázat biztosítására,
  • kereskedelmi ügynöki konstrukciók kezelésére,
  • a biztosítás megkötésekkor már fennálló követelések biztosítására,
  • adott előlegek fedezetbe vonására,
  • faktoráláshoz, más banki finanszírozási konstrukciókhoz.
Mountain climber