VEVŐELEMZÉSEK

KNOW.

A legfelkészültebb versenyző nyeri a versenyt. Nem csak a sportban, de az üzletben is. Legyen Ön a legfelkészültebb, konvertálja piaci előnnyé tudását. Kockázatkezelő és elemző csapatunk a legmagasabb színvonalú átvilágításokat és elemzéseket készítő el Önnek, hogy Ön a legjobb döntéseket hozhassa meg.

Megaphone guy

VEVŐELEMZÉS

A mi tapasztalatunk Önnek kamatozik.

Szakértőink kiszűrik a fontos és releváns információkat és segítenek a helyes értelmezésben. Azokra a területekre fókuszálunk, amelyeknél a legtöbb kérdés merül fel, legyen az egy konkrét vevő, egy ágazat vagy egy piaci szegmens. Szakmai elemzéseinket, meglátásainkat minden esetben személyesen beszéljük át Önnel. A szükséges adatok ma már gyorsan és könnyen elérhetők, de mi nem ezt kínáljuk Önnek, hanem azt a szaktudást biztosítjuk, amellyel pénzügyi adatokból, a piacon elérhető egyéb információkból, valamint a saját tapasztalatainkból érdemi következtetéseket vonhatunk le egy-egy cégre vonatkozóan.

Tanácsadóink nem csak a kockázatot csökkentik, hanem feltárják azokat az üzleti potenciálokat, amelyeket mindig is kerestek, segítik az Ön tárgyalási pozícióját és az áralkut.

TELJESKÖRŰ VEVŐÁTVILÁGÍTÁS

Mit lehet megtudni az egyes vevőkről? Hogy változik a fizetőkésességük? Milyen következtetések vonhatók le bizonyos jelekből?

Szeretne teljes képet kapni a vevőről, mielőtt érdemi tárgyalásokba bocsátkoznak potenciális üzletekől, mielőtt a szállítási és fizetési feltételekben megállapodnának velük? Mindent tudni szeretnének, ami a tárgyalási pozíciókat az ő javukra billentheti, ami segít az áralkuban és iránymutatást ad az ügylet kockázataira?

Cégünk saját kockázatkezelői apparátusára támaszkodva átfogó pénzügyi elemzést, átvilágítást készítünk megbízóink számára meglevő és potenciális vevőikről.

Fontos kiemelni, hogy nem céginformációt kínálunk: nem a különböző forrásokból elérhető céges adatok illetve beszámolók gyűjtését és értékesítését helyezzüka középpontba, hanem, azt a szaktudást, hogy pénzügyi adatokból, a piacon elérhető egyéb információkból és saját tapasztalatainkból érdemi következtetéseket vonjunk le egy-egy cégre vonatkozóan. A gyengébb bonitású vevők esetén olyan eszköztárat adunk az Önök kezébe, amellyel felvértezve a lehető legalacsonyabb kockázattal tudják kiszolgálni partnereiket.

Táraságunk által kínált átvilágítás konkrét pénzügyi elemzés: 5-10 oldalon keresztül szöveges formában foglaljuk össze az összes releváns szempontot.

LIMITJAVASLAT

A vevők egy részénél nincs szükség teljes átvilágításra, pusztán szükség lenne egy szakértőre, aki segít meghatározni a kockázati szintet és vállalható limit összeget?

Limitjavaslatainkban rövid összefoglalást adunk a vevőről, meghatározzuk a kockázati szintet (score vagy rating) és limitösszeget javaslunk Önöknek. A limit meghatározásakor nem csak az adott vevő kockázatát, hanem számos egyéb szempontot is figyelembe vesszünk: a korábbi együttműködés tapasztalatait (ha volt), a jövedelmezőséget, az ágazati sajátosságokat, az egymásrautaltság szintjét, hogy csak néhány tényezőt említsünk.

Limitjavaslatunk egy oldal, amelyet elektronikusan juttatunk el Önöknek, vagy a credit4sales online rendszerünkön keresztül érhetnek el.

FIZETÉSI TAPASZTALAT ELEMZÉSE

Mindig szerette volna tudni, hogy vevői hogy fizetik más beszállítóit?

Most megteheti, ha csatlakozik a Business Observer® fizetési tapasztalat monitoring rendszerünkhöz. A fizetési tapasztalat változása az egyik legfontosabb indikátor a vevő fizetőképességére és kockázatára vonatkozóan.

Rendszerünk segítséget nyújt abban, hogy megismerje partnereinek fizetési morálját, valamint a saját tapasztalatának alakulását a többi beszállítóhoz viszonyítva.

A Business Observer figyelmeztető rendszerével megelőzhető a követelésbehajtás hosszadalmas és drága procedúrája. Legyen Ön is részese, adjon esélyt a korai figyelmeztető jeleknek!

A rendszerünk zártkörű, így csak akkor kaphatnak információt valamely vevő fizetési tapasztalatáról, ha Önök is szolgáltatnak adatot.